Як почувають себе ресторани після року карантину та низки локдаунів?
18 травня 2021
За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів скоротилася на 14%. Їх обіги скоротилися на 12%.
В 20 числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний зріст.
Дата | 7 березня 2021 | 14 бер | 21 бер | 28 бер | 4 квiт | 11 квiт | 18 квiт | 25 квiт | 2 трав | 9 трав |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Кількість закладів, що працювали під час локдауну весни 2021, % | 100 | 99 | 97 | 94 | 91 | 90 | 88 | 90 | 83 | 86 |
На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період відновитися не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Обіг також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.
Дата | 7 березня 2021 | 14 бер | 21 бер | 28 бер | 4 квiт | 11 квiт | 18 квiт | 25 квiт | 2 трав | 9 трав |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Обіги закладів, що працювали під час локдауну весни 2021, % | 100 | 105 | 91 | 86 | 88 | 85 | 86 | 90 | 88 | 88 |
Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.
Джерело: Опендатабот
Отримуйте аналітику від Опендатабот в Телеграм каналі
Канал Опендатабот